Restoran Bedem
ID korisnika: R1602
Dva prepoznatljiva kuhara, Anđelko i Zlatko, koji su izgradili svoj kulinarski identitet najosebujniji su sudionici varaždinske gastronomske pozornice. Oni su profesionalci s visokom razinom osjećaja za sklad okusa uz istovremeno izrazito opredjeljenje za kreativno i istraživalačko kulinarstvo. Obojica okićeni titulom državnog prvaka u kuharstvu, medaljama s kulinarskih Olimpijada i Svjetskog kulinarskog kupa,ovaj je dvojac bez sumnje najnagrađivaniji varaždinski i hrvatski kuharski tim.Jela koja pripremaju temelje se na podlozi istraživanja originalnih lokalnih recepata uz tehnički savršenu i maštovitu uporabu najboljih namirnica, posebno ovdašnjih (vidovečko zelje, bučino ulje, svježe povrće, zagorski puran...) te ih stavljaju u poziciju kreatora i predvodnika nove varaždinske kuhinje, temeljene na načelima vrhunske gastronomije, tradiciji lokalnih jela i namirnica
oplemenjenih primjenom najnovijih svjetskih trendova i tehnika u pripravi hrane. Također, smatraju da kuhinja mora biti visoko autorska kako bi se i svakodnevna domaća jela pretvorila u gastronomske spektakle. Svoj prvi samostalni restoran koji otvaraju
2015.godine, iz navedenih razloga, doživljavaju kao varaždinsku utvrdu vrhunske hrane.
oplemenjenih primjenom najnovijih svjetskih trendova i tehnika u pripravi hrane. Također, smatraju da kuhinja mora biti visoko autorska kako bi se i svakodnevna domaća jela pretvorila u gastronomske spektakle. Svoj prvi samostalni restoran koji otvaraju
2015.godine, iz navedenih razloga, doživljavaju kao varaždinsku utvrdu vrhunske hrane.
tradicionalna i moderna kuhinja
Zlatko Novak i Anđelko Levanić
70 mjesta unutar restorana i 50 na terasi
Na vinskoj karti nalazi se izbor domaćih i stranih vina
PDF
Plavac • Tomić - Kvalitetno suho crveno vino
Pinot sivi • Šafran - Vrhunsko suho bijelo vino
Muscat • Kunčić - Kvalitetno poluslatko bijelo vino
Malvazija • Coronica - Kvalitetno suho bijelo vino
Traminac • Šafran - Vrhunsko poluslatko bijelo vino
Rose • Alfa Tauri - Vrhunsko suho ružičasto vino
Millenium • Tomac - Pjenušavo suho vino - klasična metoda
Sauvignon • Bolfan Vinski vrh - Kvalitetno suho bijelo vino
Pinot crni • Bolfan Vinski vrh - Kvalitetno suho crveno vino
Pon-čet, ned 10-22, pet-sub 10-23
Gotovina i kartica (maestro, mastercard, visa), cijenovni razred - € €