VALOMET MORSKI - PZ Vrbnik
- Tip vina: Prirodno pjenušavo vino
- Sorta: Žlahtina
- Lokalitet: Vrbnik
Prirodni pjenušac proizveden fermentacijom u bocama, pod morem na dubini od 30 m. Bazno vino je Zlatna vrbnička žlahtina. Fermentacija i odležavanje dvije godine pod morem na dubini od 30m.
Pjenušac morski je bez likera i bez ostatka šećera, mogu ga konzumirati i dijabetičari.
ORGANOLEPTIČKE KARAKTERISTIKE:
Kristalna bistroća, svijetle boje, u pjenušcu se osjeti miris vrbničkog mora i stijena koje ga dotiču. Izrazito sitni mjehurići dugotrajno izranjaju iz dubine staklene čaše za pjenušac. Okus ugodan i dugotrajan, vrlo specifičnog karaktera.
GASTRO PREPORUKA:
Aperitiv, samostalno piće - ne mora biti uz hranu, uklapa se također uz više vrsta jela, primorska i kontinentalna kuhinja.
TEMPERATURA SERVIRANJA: 6 stupnjeva