VALOMET - PZ Vrbnik
- Tip vina: Pjenušavo prirodno vino - Brut
- Sorta: Žlahtina
- Lokalitet: Vrbnik
- Sadržaj: 0,75 lit.
Valomet je stijena od koju se razbija morski val, more se na taj način pretvara u pjenu. vino je Zlatna vrbnička žlahtina. Proizveden je tradicionalnom metodom fermentacije u bocama.
ORGANOLEPTIČKE KARAKTERISTIKE:
Kristalna bistroća, prozirne boje, lagan i trajan bouquet dugo hranjen živahnim mjehurićima. Okus blag, prožet peckavim mjehurićima, ugodno osvježavajući. Ukupan dojam prožima karakter izvrsnosti.
Zrenje i odležavanje traje minimalno 20 mjeseci, okretanje boca je ručno, izbacivanje kvasaca (degorgeuse) neposredno pred isporuku.
Pjenušac je bez likera i bez ostatka šećera, mogu ga konzumirati i dijabetičari.
GASTRO PREPORUKA:
Aperitiv, samostalno piće - ne mora biti uz hranu, uklapa se također uz više vrsta jela, primorske i kontinentalne kuhinje.
TEMPERATURA SERVIRANJA: 6 – 8 °C