Vinarija GROŠIĆ

ID korisnika: w0317

Vinarija Grošić

U dugoj tradiciji vinogradarstva obitelji Baničević Grošić potekle iz Smokvice na otoku Koručuli smjestila se obiteljska vinarija Grošić. Na južnim padinama smokviškog vinogorja velikim dijelom godine obasjanim suncem gdje more dodiruje kamen na vlastitim površinama posađenim vinovom lozon proizvodimo kapljice vrhunskih vina.
Vina koja proizvodimo su karakteristična za otok Korčulu to jest Smokvicu kao što su Pošip, Rukatac, Plavac Mali i Rose pravljen od Malog Plavca i Plavke. Također u našoj ponudi imamo Prošek, slatko desertno vino spravljeno na tradicionalan starinski način. Osim navedenih vina u našoj ponudi još imamo domaće likere od rogača, limuna, naranče, višnje, ruže i travaricu. Također nudimo ekstradjevičansko maslinovo ulje i domaće sokove od mente i limuna. Uz svu raznolikost ponude vina, likera naše goste ponudit ćemo domaćim delicijama našeg otoka pršutom, maslinama, domaćim cherry rajčicama, slanim inćunima, i sirom iz ulja.
Posjetom naše vinarije imate priliku pogledati video na kojem je prikazan jedan dan u berbi grodža odrađenom na starinski tradicionalni način- ručno.
Surađujemo s lokalnim agencijama putem kojih je također moguće organizirati posjet i degustaciju našoj vinariji.
Perica Baničević Grošić
2012. godine
Primorska Hrvatska > Srednja i južna Dalmacija > Korčula
15 000 litara
Da - do 20 osoba (Hrvatski, Engleski)
2 ha
Pošip, Rukatac, Plavac mali
Na adresi vinarije, restorani po Dubrovačko-Neretvanskoj županiji
Pošip - Vrhunsko suho bijelo vino Rukatac - kKvalitetno suho bijelo vino Plavac mali - Kvalitetno suho crveno vino Prošek - Slatko desertno vino Liker od Limuna Liker od Rogača Liker od naranče Liker od višnje Liker od ruže Rakija Travarica