Vinarija MARLAIS

ID korisnika: w0302

Vinarija Marlais

„Ko ima dobro vino, ima dobrog prijatelja.“

Na poluotoku Pelješcu, mjestu gdje sunce, kamen i more stvaraju savršen dom Plavca malog, smjestila se obiteljska vinarija Marlais, u malenom naselju Ponikve. Simbolično, vezano uz francuske korijene obiteljskog prezimena, u neposrednoj blizini je i Napoleonov put izgrađen početkom 19. stoljeća.
Na površini od 110 kvadratnih metara duboko u zemlji, krije se obiteljski podrum, koji čuva tajne stvaranja vrhunskih vina božanskog okusa i opojnih mirisa.
Na gornjem dijelu nalazi se novootvorena vrhunski opremljena kušaona vina, domaćih likera i malinovog ulja uz spoj tradicionalne gastro ponude.
Obitelj Marlais koja vuče daleke korijene iz Francuske doseljava se na Pelješac početkom 17. Stoljeća. Svojim porijeklom nužno vuče predodređenost za pravljenje vrhunskog vina, ili kako bi u žargonu rekli „to im je u krvi“. Danas u Hrvatskoj ima ukupno oko stotinjak Marlaisa u dvadesetak domaćinstava. Najvećim dijelom nalaze se u Stonu na poluotoku Pelješcu. Obiteljska kuća i vinarija nalaze se a gdje drugo nego na par km od Napoleonovog puta.
Ante Marlais
2010
Primorska Hrvatska > Srednja i južna Dalmacija > Pelješac
15 000 butelja
Da
3 ha
Rukatac, Plavac mali, Pošip, Dubrovačka Malvazija
Na adresi vinarije, u restoranima Srednje i južne Dalmacije
Online shop