Kuća vina Ivan Katunar

ID korisnika: w1201

Kuća vina Ivan Katunar

Kuća vina Ivan Katunar nastavlja dugogodišnju obiteljsku tradiciju proizvodnje vina. Otac i sin, dva Ivana, zaslužni su za kvalitetu koju već jedno desetljeće potpisuju novim brendom Ivan Katunar. Spojili su generacijsko iskustvo i nova znanja u proizvodnji vina. Prve butelje iz berbe datirane 1989. godine bile su početak komercijalizacije obiteljske vinske priče. Ivan Katunar sa svojom obitelji nastavlja ovu vinsku priču kako bi učvrstio važnost vina u svakodnevnom životu, očuvao zemlju i znanje za buduće naraštaje. Vinogradi se nalaze u Vrbničkom polju i na lokalitetu Krasina. Ta područja izuzetno su povoljna za uzgoj vinove loze i jamče visoku kvalitetu grožđa.

KUĆA VINA I PODRUM - Najstariji dio kuće sagrađen je 1963. godine te proširen s još dva kata 1987. godine. Ukopan ispod obiteljske kuće 2007. godine izgrađen je novi podrum ukopan ispod kuće opremljen najnovijom tehnologijom. Kuća vina dobiva novi vizualni identitet 2017. godine, novi prostor za proizvodnju, prodaju i salu za degustaciju. Svaka generacija svojim idejama i radom pridonosi razvoju ove „vinske priče“. U Kući vina Ivan Katunar odvija se proces proizvodnje vina od vinograda do stola.
U Vrbniku na adresi Braće Trinajstić 3, ova obitelj živi, radi, i stvara.

"Vinogradarstvo i vinarstvo generacijama su strast i tradicija ove obitelji, jer vino nije naš posao, to je naš stil života, zato stvaramo poeziju u čaši..."
Ivan Katunar
Ivan Katunar, ing.
1989
Primorska Hrvatska > Hrvatsko primorje > Krk
80000 butelja
Da - u Kući vina Ivan Katunar u Vrbniku može se naručiti i vino na čaše i imati vođenu degustaciju i obilazak podruma uz rezervaciju
5 ha
Žlahtina, Sansigot, Chardonnay, Muškat, Merlot, Cabernet