Vinarija Sesan

ID korisnika: w2004

Vinarija Sesan

Na pitomim bregovima Štakorovca nedaleko Dugog Sela nalazi se podrum i OPG mladog vinara i vinogradara Orlanda Sesana. Nastavljajući obiteljsku tradiciju uspješno se nosi sa 9000 trsova. Sorte koje uzgaja su rajnski rizling, graševina, pinot sivi, muškat žuti, traminac i frankovka. Sorte su to koje zahtijevaju svakodnevni predani rad i puno truda. Njegov rad okićen je zlatom za 2004., 2008., 2012.godinu. Za najboljeg proglašen je u Dugom Selu, Brckovljanima, a zlato je pristiglo i iz Zagrebačke županije.
Godine 2013. u Dugom Selu je otvoren manji objekt za prodaju vina. Vinarija Sesan jedna je od ozbiljnijih vinarija ovog kraja gdje je vinogradarstvo stoljećima prisutno. Njihov predan rad i ozbiljan pristup temelj su da Dugoselsko vinarstvo postave na mjesto gdje svakako i pripada.
Orlando Sesan
2005. godina
Kontinentalna Hrvatska > Prigorje - Bilogora > Dugo Selo-Vrbovec
30 000 litara
DA - Malo jezerce smješteno na ovom imanju daje posebnu čar, a šetnja vinogradima pojačat će vam apetit. U kušaoni je moguće organizirati i razne domjenke i proslave za četrdesetak uzvanika koji će uz dobru kapljicu uživati i u isključivo domaćim mesnim i slatkim delicijama.
1,3 ha - 9000 trsova
Rajnski rizling, Graševina, Pinot sivi, Muškat žuti, Traminac i Frankovka
Vinarija Sesan, Kolodvorska 18, Dugo Selo