MUŠKAT BRUTAL RESERVA ~ ZWS - Zdjelarević selekcija

ID vina: cwb210115 / Barcode: 3859892908140
  • Tip vina: Kvalitetno suho bijelo vino
  • Godina: 2009.
  • Sorta: Muškat
  • Lokalitet: Slavonija / Brodski Stupnik
  • Alkohol: 13,0 %
  • Sadržaj: 0,75 lit.

VINOGRADI:
Vinogradi stari petnaest godina na bijelom glinovitom tlu. Plantažni uzgoj.

OPIS BERBE I TEHNOLOGIJE PRERADE:
Uz kvalitativno probiranje grožđe je brano u dva djela do 50% u ranijoj herbalnoj fazi i 50% u zrelijoj fazi. Uz hladnu maceraciju do 10 sati, fermentiralo je u kontroliranim temperaturnim uvjetima u inox tankovima. Dio vina ranije berbe odležalo je do dvije godine u inox bačvama, a drugi dio vina kasnije berbe nakon fermentacije dozrijevano je uz malolaktiku na finom talogu u bačvama od slavonskog hrasta zapremnine 225 litara do 18 mjeseci. Nakon sljubljivanja od šest mjeseci punjeno je u boce.

OPIS ENOLOGA:
Ovo je po svemu jedinstveno autorsko vino. Punog je tijela te slojevitog strukturnog mirisa i okusa. S malo strpljenja u čaši otvara brojne mirisno okusne senzacije. Vino je to za uživanje na duge staze s dobrim potencijalom razvoja u boci.

GASTRO PREPORUKA:
U gastronomiji ovo je vino ozbiljnih namjera koje traži pratnju karakternih jela poput gratiniranih Jakobovih kapica, oborite bijele ribe i škampi na žaru, brojnih kreacija jela od tjestenine s kremoznim umacima. Zatim sva svjetla mesa uključujući pernatu divljač, odležane zrele sireve pa sve do gutljaja čistog vina uz pratnju orašastih plodova i sira.