CABERNET SAUVIGNON SALTWATER - IURIS

ID vina: cwb100218
  • Tip vina: Kvalitetno suho crno vino
  • Godina: 2018.
  • Sorta: Cabernet Sauvignon 100%
  • Lokalitet: Podunavlje
  • Alkohol: 12,5 %
  • Sadržaj: 0,75 lit.

Ovaj cabernet sauvignon ruši sve granice onoga što ste dosad probali i pili pod tim imenom vina. Dakako, u pozitivnom smislu riječi. Poput pravog čarobnjaka, ali i zaigranog stvaratelja vinar Klasiček ukrstio je sve oružje, svoju stvaralačku snagu, u boj s, vjerojatno, najpoznatijom crnom vinskom sortom na svijetu. Rezultat je mogao biti poguban za vinara, ali ovaj je put stvaratelj probavio svoj materijal a da mu poslije nije pozlilo. Štoviše, utažio je svoju, ali i našu žeđ posebnim vinom koje nam uvijek na neki način izmiče, pa ćemo mu se uvijek rado vraćati / piti ga nadajući se da ćemo u prepoznatljivom otkriti nespoznatljivo!

Tehnološki podaci: Na vinovoj lozi provedena potpuna defolijacija, tradicionalna vinifikacija u čeličnim tankovima u trajanju od 14 dana, odležavanje u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci, odležavanje u boci 4 mjeseca.

Boja

Intenzivne granatne rubinsko-crvene boje, kristalne čistoće i bistrine, srednje višeg viskoziteta.

Miris

Vrlo ekspresivne, intenzivne, primarne arome kapsikuma i crvenog ribizla uz cvijet bazge nakon kojeg po otvaranju dominiraju zrela višnja maraska, kupine, zrele trešnje.

Okus

Visok intenzitet i koncentracija okusa uz balans živih kiselina, blage oštrine, no glatke, zaobljene teksture, suho, punog tijela, skladno te dugotrajnog retrookusa.