VINARIJA IURIS

ID korisnika: w1002

Vinarija IURIS

Vinarija Iuris želi se na tržištu predstaviti kao izraziti brend i label. Filozofija same vinarije jest ponuda kvalitetnih vina za sve one koji cijene kvalitetu, ali i s njom sukladnu cijenu. Želimo našim vinima pronositi ideju da je vino svakodnevno piće, a to znači ponuditi vino koje će se rado piti u svim životnim prilikama (bilo kada i bilo gdje), a ne samo svečanim. Nadalje želja nam je da naša vina, između ostalog, prigrli mlađa populacija kojoj treba približiti vino, a koja vino još uvijek drži skupim, rezerviranim za ljude duboka džepa (opća predodžba i posljedica dugogodišnje stvaranog imidža o ekskluzivnosti vina kao proizvoda u Hrvatskoj). U postavljenim ciljevima u tom smjeru veliku važnost pridajemo inovaciji i kreaciji. Inovacija – ponuditi nešto novo, neočekivano, uzbudljivo i primjereno vremenu; kreacija – dati tome novome svoj osobni autorski potpis te se kreativnom prepoznatljivošću izdvojiti iz mase dobrih, ali tradicionalnih vina kojima počesto nedostaje originalnosti i stvaralačkog pomaka njihova tvorca – vinara.

Slogan Misli globalno, djeluj lokalno kod nas je osnovna strategija razvoja i poslovne filozofije jer premda nam je ishodište hrvatsko Podunavlje, želimo se profilirati puno šire, kao vinarija čiji je djelokrug, zapravo, područje cijele Hrvatske i čiji vinar u kreaciji vinskog asortimana kuće odabire najbolje od svih terroira u Hrvatskoj. U svojoj poslovnoj opredijeljenosti vinarija Iuris želi svoj katalog ponude vina širiti isključivo u asortimanu, a ne i u količinama jer želi zadržati karakter male, butikne vinarije poznate po svojim karakternim vinima. Iza imena vinarije Iuris stoji čovjek imenom Domagoj Klasiček. U svakom pogledu zanimljiva osobnost pa samim tim i zanimljiv vinar. Vinar/enolog koji je granice i uzuse vinogradarsko-vinarskog umijeća shvatio kao polazište, izazov, znatiželju da ode dalje; da iskorači ponekad u nepoznato; da neprestano preispituje tradiciju, interpretirajući je na svoj originalni, zavodljivi i današnjem vremenu aktualan način. Dobivši prve poticaje i stekavši osnovna znanja o vinu od oca, ubrzo odlazi u Francusku gdje je svladao klasični francuski tradicijski pristup obradi vina što će mu biti ishodište, ali i ponovno dolazište u stvaranju vinskih linija i današnjeg asortimana. Na hrvatskome vinskom obzoru pozicionira se kao vinar s iznimnim autorskim potpisom (perjanica takve filozofije mu je cabernet sauvignon Saltwater).
Domagoj Klasiček, enolog
1998.
Kontinentalna Hrvatska > Podunavlje > Baranja - surađuje i s vinogradarima na području DALMACIJE i ISTRE ( vina:Tempera, Plavac mali i Muscat )
NE
25 ha
cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc i kooperacija s mnogobrojnim vinogradarima