ROSE - IURIS

ID vina: cwb100204
  • Tip vina: Kvalitetno poluslatko rosé vino
  • Godina: 2020.
  • Sorta: Cabernet Sauvignon 75%, Cabernet Franc 15% i Merlot 10%
  • Lokalitet: Podunavlje
  • Alkohol: 11,5 %
  • Sadržaj: 0,75 lit.

Etiketom jedina biciklistica među žensko-muškim/mješovitim biciklistima/vinima. Premda ne daje izrijekom do znanja etiketom da je riječ o kupaži dviju sorti poput ostalih vina iz serije i ovo je vino kupaža, i to kakva! Prevladava cabernet sauvignon uz po četvrtinu cabernet franca i merlota. Vino je polusuho, intenzivna mirisa i okusa po malinama. Osvježavajuće kiseline i nizak postotak alkohola (11 %) dobro su izbalansirani što ovu ‘ružicu’ čini nezaobilaznim ljetnim vinom koje se pije samostalno, ali može savršeno poslužiti i u raznovrsnim ljetnim koktelima.

Tehnološki podaci: Redovita berba cabernet sauvignona i cabernet franca s optimalnim prinosom grožđa, vinifikacija pod kontroliranim uvjetima 15 – 18 °C u čeličnim tankovima, dio je maceriran prije prešanja u trajanju od 8 sati, odvojena fermentacija, prije filtracije kupažirano i punjeno.

Boja

Svijetle zavodljive ružičaste boje, čisto i bistro.

Miris

Na nosu precizan i intenzivan miris malina.

Okus

Strukturu čine osvježavajuće britke kiseline izvrsno uklopljene u koncentraciju okusa svježe ubranih malina i neprevrelog sladora, stvarajući savršeno harmoničan užitak i osvježenje. Izvrsno se sljubljuje s nekoliko listića metvice, limetom i narančom te 5 kocki leda - koktel za pravo ljetno osvježenje.