BLATO 1902 d.d.

ID korisnika: w0312

Vinarija BLATO 1902 d.d.

Sjedište tvrtke je u Blatu na Korčuli gdje se od samog početka djelatnost temelji na proizvodnji, preradi i prodaji vina i ekstra djevičanskog maslinova ulja, otkupu suhih smokava i rogača te njihova prerada u specijalne rakije. Blato 1902 d.d. ima u posjedu proizvodne površine cca 20 hektara Korčulanskog vinogorja, na kojima se ulaže je puno truda i sredstava što uz pogodne klimatske uvjete južne Dalmacije pridonosi iznimnoj kvaliteti grožđa kao sirovine za proizvodnju vrhunskog vina.
Uzgajaju se autohtone sorte otoka Korčule kao što su Plavac mali, Cetinka, Pošip, Maraština i Zlatarica blatska, no isto tako i ostale priznate svjetske sorte : Merlot, Syrah, Malbec ...
Proizvodimo vrhunska vina sorata Pošip, Plavac i Merlot, a od kvalitetnih možemo spomenuti Korčulanku, dobivenu od tri autohtone sorte otoka Korčule- Cetinka, Zlatarica blatska i Bratkovina bijela te vino Morkan, serija Plavca malog sa položaja Morkan, vrhunski položaj i isključivo naše grožđe za proizvodnju Plavca.
Osim poljoprivredne proizvodnje, Blato 1902 d.d. ima i drugih područja rada poput ugostiteljstva i trgovine, pa tako u Zagrebu i u Rijeci već više od pola stoljeća ima svoje vinoteke te poznate restorane i cateringe koji su prepoznatljivi po mediteranskoj kuhinji kao i vrhunskoj usluzi.
Tvrtka surađuje sa više od 500 kooperanata i u 100% - tnom je vlasništvu malih dioničara koje čine zaposlenici, bivši zaposlenici i kooperanti.
Sama neprekidnost u stoljetnom poslovanju dovoljan je pokazatelj kako je spoj tradicije i moderne tehnologije idealan recept za dobivanje visoko kvalitetnih proizvoda.
Blato 1902 d.d. je utemeljeno kao Hrvatska težačka zadruga i pravni je slijednik svih oblika poljoprivrednog udruživanja od svog osnutka 1902. godine do danas.
1902. godine
Primorska Hrvatska > Srednja i južna Dalmacija > Korčula
Da - Za sve ljubitelje vina nudimo različite programe degustacija vrhunskih vina uz lagani zalogaj tradicionalnih dalmatinskih proizvoda.
20 ha + otkup
Autohtone sorte otoka Korčule: Plavac mali, Cetinka, Pošip, Maraština i Zlatarica blatska, ostale priznate svjetske sorte : Merlot, Syrah, Malbec ...
Maloprodaja: Zagreb, Rijeka, Split, Blato, Vela Luka ; Veleprodaja: Blato, Zagreb, Rijeka
Online shop